DAN ŠKOLE

Ove godine naša škola slavi 52.rođendan. Zbog trenutne situacije spriječeni smo da ga proslavimo na način na koji smo navikli – zajedničkim druženjem. Tim povodom naši učenici su se uz podršku svojih nastavnika potrudili da rođendan svoje škole obilježe online programom.

Sve obaveze i izazove koje nam je u proteklom periodu nametnula trenutna epidemiološka situacija, kolektiv škole je zahvaljujući dobroj organizaciji, entuzijazmu, predanom radu i upornošću uspješno savladao. Svi smo se morali prilagoditi novim uslovima nastavnog procesa i uspjeli smo u tome.

Učenici, nastavnici i svi zaposleni svakodnevno su pred novim i drugačijim izazovima, koje uspješno rješavamo stvarajući atmosferu za srećan rast i razvoj djeteta, podsticanje i razvijanje dobrih navika, učenje ne samo gradiva već i usvajanje zdravog pogleda na svijet i ljude oko sebe.

Biti dio ovog kolektiva i učenik ove škole velika je čast i privilegija jer je naš moto, koji nas je vodio kroz uspjehe svih ovih godina: “ Koji i mala dobra čini, on će i velika kad mogne.“

Srećan Dan škole!